5 motive pentru care sa mergi cu caiacul/SUP-ul pe Tarnita

Lacul Tarnita castiga tot mai multa popularitate, iar zona atrage tot mai multi turisti. In continuare iti prezentam 5 motive de ce sa alegi o plimbare cu caiacul sau cu SUP-ul pe lacul Tarnita.

1. Acces la lac

Intrebarea pe care o primim cel mai des este: exista plaje publice sau locuri amenajate de stat langa apa la Tarnita? Din pacate, desi lacul are peste 10 km de mal fara constructii, accesul la apa este dificil daca nu se face printr-un teren amenajat. Iar acestea sunt cam toate private. De aceea, noi iti propunem o alternativa la statul la lac: distractia pe lac 🙂 Noi te lansam cu caiacul sau cu SUP-ul iar dupa poti explora orice colt doresti.

2. Relaxare & sport

Cat de obositor este sa mergi cu caiacul pe Tarnita? Dar cu paddleboard-ul? Acestea sunt unele din intrebarile pe care le auzim cel mai des. Majoritatea clientilor nostri care se dau pentru prima data pe lac stau cam 2-3 ore. La ambele sporturi se activeaza muschi care in alte conditii nu sunt folositi asa ca la inceput recomandam sa nu se depaseasca o jumatate de zi. Oricum, in acest timp te poti plimba pe o buna bucata a lacului. Si bineinteles, trebuie incorporata si un pic de relaxare. Noi recomandam plaja pe SUP, care fiind gonflabil este comod si suficient de lat ca sa poti sta confortabil. De asemenea, natura frumoasa in orice anotimp este ideala pentru o zi relaxanta in aer liber.

3. Scurtatura pentru piatra lui Lucaci

Piatra lui Lucaci este un punct de belvedere care devine tot mai popular in fiecare an. Si pe buna dreptate, deoarece privelistea de sus este spectaculoara. Traseul de la baraj dureaza in jur de 5 ore dus-intors prin padure. De la baraj se merge pe malul apei pe traseul marcat pana la coltul de unde se vede plaja II a lacului. De acolo incepe o urcare de aproximativ jumatate de ora pana se ajunge la Piatra lui Lucaci. Putini turisti stiu insa ca la doar 5 minute in cealalta parte a muntelui mai este un punct panoramic de unde se poate vedea si Clujul.

Cu caiacele se poate scurta traseul. Se poate ajunge la colt pe apa iar de acolo se face doar urcarea. Practic, in stilul acesta drumetia dureaza sub o ora, iar cu caiacele mai dureaza aproximativ inca 1h. Noi oferim tururi ghidate cu caiacele si drumetie la Piatra lui Lucaci.

4. Modul perfect de a explora golfurile si bratele lacului

Avantajul unei ture cu caiacul sau cu SUP-ul la Tarnita este ca poti sa explorezi toate golfurile si malurile lacului. Noi recomandam sa incepi tura pe bratul Rasca, o zona salbatica a lacului unde nu exista cabane. De asemenea, foarte frumos este bratul Dobru, unde se ajunge de la plaja I in directia barajului. Iarna, daca apa este scazuta, se poate vedea si o pestera care in mod normal este scufundata. Aceasta se cheama Grota Ciorii si se poate intra integral cu caiacul/SUP-ul in ea ca sa o explorezi.

5. Satisfactia de a incerca ceva nou

Multi dintre clientii nostri au emotii la inceput pentru ca nu au mai fost cu caiacul sau cu SUP-ul. Dar caiacele noastre sunt facute pentru lacuri si sunt extrem de stabile, iar oricine poate invata sa se dea pe ele. In plus, este o ocazie de a incerca ceva nou si garantam ca dupa o tura si niste poze faine vei veni inapoi cu zambetul pe buza. Pana la urma, lacul Tarnita ofera privelisti spectaculoase care nu se pot vedea de la baraj, iar o tura cu caiacul ofera atat distractie cat si satisfactia de a incerca un nou sport.

Leave a Reply

%d bloggers like this: